UmeLogo
   UmeNom


Informació general   Notícies, activitats   Marxa del Garraf   Articles   Contactar   

  >> Inici 

LA PRESÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ : comunicat de la Presidència de la UME

SeccióUME
Data de
publicació
14 de'octubre de 2019
Detalls

L'equip directiu de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), a raó de la sentència emesa avui pel Tribunal Suprem, comparteix i assumeix com a seu el comunicat emès per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, de la qual formem part.

El comunitat de la FEEC:

Davant la sentència emesa avui pel Tribunal Suprem sobre els líders socials i polítics catalans, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya referma el seu posicionament en contra d’aquesta situació de clara injustícia. L’Estat els condemna a 100 anys de presó per haver exercit el dret a votar. Es tracta clarament d’una sentència contra la democràcia.

Des de la FEEC, com a federació històrica quasi centenària i amb unes arrels catalanistes i democràtiques, sempre s’ha defensat el dret a decidir i la identitat cultural i nacional pròpia de Catalunya. L’excursionisme al nostre país cal recordar que ha anat lligat des dels seus inicis a la conservació de l’espai en què es desenvolupa i a la fusió entre la muntanya i la cultura catalana.

És per aquest motiu que rebutgem l’estratègia de l’Estat a l’hora de tractar aquest conflicte, lluny d’abordar qualsevol forma de diàleg. Els presos polítics tancats a la presó des de fa més de dos anys hi són de forma injusta i desproporcionada, i en cap cas es pot permetre que hi siguin cent anys més en la seva totalitat per una causa injustificada i allunyada de la realitat que l’Estat exposa.

Remarquem el nostre compromís amb la cultura catalana i ara més que mai fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

Hi serem tots i ho farem tots junts.

Annexos
més informació

Informació general   Notícies, activitats   Marxa del Garraf   Articles   Contactar